Logo Chaletverhuur-Drenhe

Verhuur van chalets voor
tijdelijke bewoning!

Review

Uw mening telt,
schrijf een review!

Het buurtschap Papenvoort in Drenthe;


Papenvoort


Het buurtschap Papenvoort ligt aan de gelijknamige weg in de gemeente Aa en Hunze. (tot 1998 was dit de gemeente Rolde) Papenvoort ligt tussen Rolde en Borger, pal ten noorden van een uitgestrekt bosgebied (Grolloërveld en Drouwenerveld). Zowel links als rechts van het buurtschap liggen vier vennen. Buurtschap Papenvoort ontstond eind 19e eeuw t.g.v. de ontginning van het Rolderveld.

Doorwaadbare plaats in het Andersche Diep

In 1634 reeds vermeld als Papenvoort. (voorde = doorwaadbare plaats in een rivier) De betekenis is wellicht ontleend aan het feit dat hier een paap (rooms-katholieke geestelijke) is verdronken. Dichtbij, aan de oostzijde van Papenvoort, ligt de oude gemeentegrens Rolde-Gasselte; één van de grensstenen draagt de naam Munnikken Steen. Midden in dit buurtschap ligt chaletpark de Keizerskroon, voorheen camping "d'oale wal"

Papenvoort biedt u als recreant volop rust en natuur en er zijn in de omgeving ruim voldoende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Eveneens zijn er in de omgeving van Papenvoort diverse bezienswaardigheden te vinden zoals het bezoeken van het Hunebedcentrum in Borger, Buitencentrum Boomkroonpad in de boswachterij Borger-Gieten, het openluchtmuseum van Ellert en Brammert in Schoonoord, Herinneringscentrum in Westerbork, Kabouterland in Exloo, het Drents museum in Assen en niet te vergeten de jaarlijkse TT in Assen. Uiteraard is Wildlands Adventure Zoo Emmen meer dan de moete waard om deze attractie te bezoeken.
Door de centrale ligging van Chaletpark de Keizerskroon in Papenvoort zijn alle bovengenoemde mogelijkheden makkelijk per auto (per fiets is ook mogelijk) of met openbaar vervoer te bezoeken
Zoals u ziet voldoende te beleven in de directe omgeving van het Chaletpark.

Chaletverhuur-Drenthe
Papenvoort 6a-41
9447 TV Papenvoort (Drenthe)
Telefoon: 06-27515535
E-mail: info@chaletverhuur-drenthe.nl


Chaletverhuur Drenthe op Facebook
Printen website Chaletverhuur Drenthe
Chaletverhuur Drenthe op google maps